zondag 21 juni 2015

Het eerste nachtje doorvaren

Eindelijk na Calais werd het uitzicht op de Franse kust zoals het hoort te zijn; heuvellandschap in verschillende kleuren groen met geel accenten, mooie brede stranden en hier en daar een klein kasteeltje op de achtergrond. Heel wat beter dan de lange zwarte schoorstenen, die dikke pluimen witte rook/stoom uitspuwen en de grote kranen en silo's, die vooral het eerste stuk domineren. Langzamerhand verdwijnt echter het zicht op de kust en zien we alleen nog water met wolken om ons heen. De nacht is donker door bewolking en een geringe maan. We varen richting Cherbourg, waar we gisteravond zijn aangekomen. Een mooie stad, die echter op de zondag is uitgestorven. Alle winkels, behalve de boulangerie zijn dicht. Tijd om de boot te kuisen, even uit te rusten, en m'n haar bij te kleuren (in de doucheruimte van jachthaven).










2 opmerkingen:

sobat zei

Hallo Conny en Nico,
Wat een leuke verrassing dat jullie met BaiSait onderweg zijn naar Spanje! Wij laten Sobat Kras voor een paar weken achter in de oksel van Bretagne en varen haar medio juli tot september terug naar Nederland, na een paar prachtige jaren in Portugal en Spanje.
We denken dat jullie tegen die tijd al de Golf van Biskaje overgestoken zijn en wensen jullie dan ook een hele goede en veilige tocht en tijd toe.
Wat zijn jullie verdere plannen? Welllicht hebben we tips....
Hartelijke groet Suzan en Hans
www.sobatkras.nl

je zusje zei

Als je haar maar goed zit! ;)
De nieuwste trend is trouwens om je haar NIET meer te wassen... zou je komende weken gerust kunnen uitproberen.