zondag 4 september 2016

En weer terug op Terschelling

Vanuit Laboe varen we het Kielerkanaal (Nord Ost Kanal) op en kunnen die in een keer tot zonsondergang naar Brunsbuttel afleggen. Omdat het tij tegenstaat en het ongezellig weer is, besluiten we de nacht door te brengen in de jachthaven van Brunsbuttel, die naast het sluizencomplex gelegen is. Dat betekent dat het de hele nacht een geschommel is doordat er grote schepen langs varen. s' Morgens vroeg vertrekken we, maar algauw wordt er door de marifoon gewaarschuwd voor onweersbuien met zware windstoten. Daarom kruisen we naar Cuxhaven, om daar het weer verder af te wachten. Er komt namelijk Oostenwind aan en daar willen we heel graag gebruik van maken. We zien dat de hele vloot Nederlandse schepen vanuit Brunsbuttel hetzelfde erover denkt en zien elkaar daarom weer terug in Cuxhaven. Echter wij maken daar een tij stop en nadat we een uurtje geslapen/gerust hebben, vertrekken we in de namiddag om in een ruk naar Terschelling te varen.

Gelukkig krijgen we inderdaad een paar uurtjes Oostenwind, maar ook enkele uren ook te weinig wind. Aan het eind van de nacht, in de buurt van de Nederlandse waddeneilanden hebben we weer wind. Na een prima etmaal zeilen, varen we Terschelling binnen.
Hier vieren we onze behouden thuiskomst.

 We genieten nog een paar dagen van dit heerlijke eiland, voordat we naar de thuishaven varen. Het zit er voor dit jaar weer op! We hebben een geweldige vakantie gehad, erg genoten van al het (natuur) moois, van de aardige mensen en van elkaar. Er valt nog zoveel meer te ontdekken (Polen, Estland, Letland en St. Petersburg etc ;)  dat we zeker terug gaan komen in deze contreien.

Geen opmerkingen: