woensdag 24 juni 2015

Rectificatie

In het vorige bericht schreef ik dat Cherbourg vooral uitgestorven was op zondagmorgen.
Maar dat was deze zondagavond echt anders ..... in het park aangrenzend van de jachthaven werd een groot muziekfestival gehouden. Duidelijk niet voor onze doelgroep bedoeld :)

Dus liepen we langs Napoleon (weliswaar verbronst) naar het centrum. Hier was het een gezellige drukte. De straten waren afgezet en om de 30 tot 50 m stond er een bandje te spelen. We hebben echt van alles gehoord: Keltische folk, rock-blues, hard core, DJ - dance, dizieland, reggae, ska (Madness), pop en afgesloten met een jazz zangeres (klein combootje) in een zeer mooi gerestaureerd hofje. Eigenlijk allemaal amateurs, wat soms neiging gaf om direct door te lopen, maar soms hebben we ook 3 nummers staan luisteren. Een optreden willen jullie niet onthouden, niet vanwege de het hoge professionele gehalte, maar wel door het enthousiasme en energie. (helaas lukt het uploaden van eigengemaakte filmpjes even niet van mijn iphone).
Later las ik in een van onze boekjes dat het hier om het Festival des Muziques gaat. Ieder jaar op de zomerwende (21 juni) wordt er in heel Frankrijk deze traditie gehouden. Iedereen, die op wat voor een manier muziek maakt, mag dit op straat laten zien en horen. Leuk initiatief!





Geen opmerkingen: