zaterdag 3 oktober 2015

Een inspirerend en gezellig avondje met oude eigenaars

Quisterham is op zich niet zo heel bijzonder. We hebben dit plaatsje zo'n 5 of 6 jaar geleden ook eens aangedaan en daarvan is weinig blijven hangen. Maar toch willen we hier graag naar toe. We hebben hier afgesproken met Hans en Susan. Zij zijn de oude eigenaren van onze boot, 6 jaar geleden hebben we hun Sobat Kras gekocht en omgedoopt tot Bai Sait. Zij hebben een andere, grotere boot gekocht en ondertussen een aantal grotere reizen gemaakt. Via hun blog hebben wij hen regelmatig in de gaten gehouden. Omdat we wisten dat ze deze periode ergens in hetzelfde vaargebied zouden rondvaren, heeft Nico aan 't begin van de vakantie contact gezocht.
Het wordt een hartelijk weerzin en binnen no time zitten we bij elkaar te kletsen in de kuip. Natuurlijk komt ook het onderwerp oceaan oversteken/wereld zeilen aan bod. We hebben ondertussen al aardig wat versies van droomreizen gehoord en ook de verschillende manieren, waarop die ingevuld/verwezenlijkt worden. Want niet iedereen kiest ervoor om direct een oceaan over te steken: er zijn diverse varianten op het thema 'langere tijd weg met de boot'. Lengte van de beschikbare tijd, zeilervaring, zelfvertrouwen, het hoe en waar naartoe verschillen nogal eens. Wij vinden het heel inspirerend hoe andere zeilers hierover hun verwachtingen hebben, hoe ze hier invulling aan (willen) geven, wat ze onderweg ervaren en hoe dit dan uiteindelijk uitpakt. Ook wij dubben met de vraag doen we wel of geen rondje Noord Atlantic. En zo ja, wanneer dan? Wachten tot pensionering of juist niet? Of gaan we nog langer en verder weg?
Hans en Susan delen hun ervaringen openlijk met ons en dat zet ons aan 't denken.
Ondertussen worden ons beider schepen uitvoerig bekeken & bewonderd en glijdt de namiddag moeiteloos over in de avond. Na een heerlijk hapje nog op het buitenterras van een plaatselijk restaurantje is het alweer bedtijd, want morgen moeten zij verder de rivier op richting Caen en wij met het tij mee naar buiten richting het noorden.
Een van de geneugten van het zeilen is toch wel om her en der zeilvrienden op te doen, waar het razendsnel mee klikt en je algauw een hele leuke, inspirerende avond mee zit te bomen. Verrassend genoeg blijkt vaak dat er veel meer wederzijdse interesses zijn dan alleen het zeilen.

Geen opmerkingen: