maandag 25 juli 2016

Fehmarn ( 15 juli'16)

Fehmarn is voor ons bekend. Elf jaar geleden heeft Nico hier samen met een vriend een net aangeschafte zeilboot opgehaald en naar Nederland gevaren, nadat we eerste met het hele gezin een paar daagjes hier vertoeft hebben.


Fehmarn is een zeer toeristisch dorpje, wat nog tot Duitsland behoort en dan ook ingesteld is op de Duitse toerist. Zie je op Terschelling moderne boetieks, met kleding volgens de laatste mode, hier in Fehmarn zie je het tegenovergestelde: veel vrijetijdskleding (shorts, sweaters) in vooral grote maten. Menig Duitse toerist met witte sokken in zijn sandalen komt hier graag shoppen.


Het haventje zelf is een mengelmoes van industriƫle bedrijvigheid met gezelligheid. En zo komt het dat we nadat we s'morgens eerst om half 8 door de havenmeester (komt havengeld innen) en een uurtje later door een visser gewekt worden om te verkassen naar een ander plaatsje. Op dit andere plaatsje horen we de vultoren van een graansilo, die zich 24 uur per dag wordt gevuld en geledigd. Gelukkig zijn we goede slapers en kunnen wel tegen een 'geluidje'.


In Fehmarn hebben we weer een verwaaidag (8 Bft), die we nuttig besteden met boodschappen doen, wat opruimen en kuizen en gezellig kletsen met Nico en Wilma van die Dehler 41.
Onderweg tijdens het slenteren in het centrum komen we nog een leuk winkeltje tegen:
En dat terwijl ik altijd een hekel heb gehad aan het plakken van mijn fietsbanden

Geen opmerkingen: