zondag 4 oktober 2015

Bourlogne sur Mer

Na een ruig dagje op zee, zien we bijna ieder schip met bemanning een dagje rust nemen. Niet zo heel gek, omdat er vandaag weer zo'n zelfde weerbericht (met stormwaarschuwing) is uitgezonden.
Het is dan ook zwaar bewolkt weer en met tijd en wijlen regent het. Op weg naar de oude hoge bovenstad, komen we een klein parkje tegen, die onderverdeeld is in 4 gedeelten. Ieder deel is op een unieke manier ingericht. Centraal in zo'n gedeelte staat 1 bepaalde kleurtint (rood, geel, groen en bruin), waarin bloemen met kunst is verweven. Echt een leuk projectje.
            
We lopen door naar de oude hoge bovenstad, wandelen over de oude stadswallen, bekijken de Notre Dame kathedraal en verbazen ons over hetgeen deze stad te bieden heeft. Het museum in de oude burcht slaan we over. We hebben effen genoeg musea gezien deze vakantie. Later horen we dat dit
                              zeer de moeite waard was. Als je tenminste van moderne kunst houdt. Oke, dan houden we dit tegoed voor een volgend bezoek.
In de namiddag snuffelen we nog wat rond in 2 watersport- en een viszaak. We moeten schuilen voor een zeer flinke regenbui, maar halen later alsnog een nat pak.
s'Avonds eten we een pizzaatje in de stad en weer komt Nico erachter dat ze eigenlijk alleen in Italie goede pizza's kunnen bakken (ha, ha, ...)
               

Geen opmerkingen: