zondag 4 oktober 2015

We hebben een nieuwe hobby

Als ik een schoenenzaak voorbij loop, kan ik niet anders dan even in de etalage kijken. En staat daar wat moois in, dan werkt die deur als een magneet voor mij. Nico heeft dat met watersportzaken. Altijd even binnen kijken, misschien brengt dat ons op ideeën (zegt hij dan).
Na de succeservaringen met de tonijn en de makrelen, heeft Nico het vissen ontdekt. Voorheen schamperde hij over het vissen .... "je gaat toch niet een hele dag naar een dobbertje zitten staren".
Maar nadat hij bij de laatste vispoging een heel tuig verloren heeft,  moet er dus een nieuw tuig voor makrelen aangeschaft worden. Overigens hadden we wel 3 makreeltjes gevangen, maar ze waren zo klein dat we ze maar teruggezet hebben.
Hier in Bourlogne zit een grote uitgebreide vis-sportzaak (hoe heet zo iets?). Nico wordt dolenthousiast van al die soorten en kleuren namaakvisjes en lijnen. Hij koopt van die grote blinkers voor tonijn/ zeebaars en een nieuw makrelentuigje. En nu maar hopen dat de vissen dit enthousiasme niet in de gaten krijgen.

Geen opmerkingen: