zaterdag 3 oktober 2015

De ommekeer in het weer

Zondagmorgen worden we bruut wakker gemaakt: forse regenbuien met veel wind. Om ons heen is alles grauw en grijs. Wat een contrast met gisteravond. De voorspellingen voor de komende dagen laat niet veel goeds zien. We verwachten dat we morgen of overmorgen een 'verwaai dag' gaan krijgen.
Maar eenmaal vertrokken klaart de lucht na een uurtje op en krijgen we zo'n 'zon-met-wolken-tikkertjes-dag'. Als de wolken gepasseerd zijn, schijnt het zonnetje fel en is het ineens goed warm totdat de volgende wolkenpartij weer roet in het eten gooit.
In de namiddag varen we het zeer nauwe havenkanaaltje van St. Valerie en Caux binnen. Ook deze haven valt geheel droog bij laag water. Eerste foto is haven vanuit het perceptief van de sluis. Tweede foto is dezelfde haveningang bij eb vanuit zee genomen.
                          


We ontmoeten onze Belgische vrienden uit Honfleur weer. Ook zij zijn hier gestrand.
Natuurlijk wandelen we rond in het dorp en blijven we steken op het kiezelstrand. Ik heb spijt dat ik m'n zwemspullen niet heb meegenomen.



De volgende dag, waar de weerkundige een windkracht 7 en hoger voor hadden opgegeven, liggen we 'verwaaid' in St. Valerie en Caux. Dat wil zeggen dat we vanwege de weersverwachting het niet verantwoord vinden om de zee op te gaan. We bekijken in de plaatselijke VVV uitvoerig de weerkaartjes en grip files van de MET Office. Verder rommelen we wat, wandelen tussen de buien door in het dorp en plannen de rest van de terugreis (zover als mogelijk is).


Geen opmerkingen: