zaterdag 3 oktober 2015

Hink-stap-sprong

Vanuit Guernsey vertrekken we met stroom mee naar Cherbourg voor een reparatiestop. De accumulator van het watersysteem is kapot en we hopen daar de vervangingsonderdelen te kunnen kopen.
Bij het eiland Alderney loopt de stroom zo hard mee, dat we door het water 6 knopen doen, maar over de grond wel 13,9 knopen afleggen. Dit moet Nico natuurlijk even op de foto vastleggen.

In Cherbourg zijn we ook van plan ook even een tij stop te maken van ongeveer 6 uurtjes, zodat we ook weer stroompje mee hebben als we richting het noorden verder gaan. Helaas hebben ze daar niet de verwachte accumulator en brengt Nico een 'noodverbandje' aan.
Ondertussen is het toch nog goed weer geworden en verdoe ik de tijd met het zonnen op het achterdek.
s'Avonds vertrekken we weer voor een paar uurtjes, omdat we eigenlijk alleen met hoogwater de meeste haventjes van de Seinebaai kunnen binnenlopen.
Onderweg gooien we het visplankje nog een keer uit. De eerste vangst na 15 minuten is 1 behoorlijke makreel. De 2de vangst na nog geen 5 minuten zijn in een keer 5 makrelen. Bij elkaar weer genoeg voor 2 maaltjes.

Met een ondergaande zon en zeer rustig zeetje genieten we van een heerlijk makreel maaltje.
In het donker ankeren we achter een paar rotspunten in het baaitje bij Ile des St. Marcouf. We slapen weer een tij en gaan s'morgens vroeg weer verder.


Geen opmerkingen: