donderdag 23 juli 2015

Bilbao

Het is weer tijd voor een dagje cultuur. Ik heb een aantal bezienswaardigheden uitgezocht en we bekijken wel hoever we komen. Allereerst bekijken we de hangbrug bij Portugalese. Nico maakt nog een tripje bovenop de brug, ik zie het prima vanaf de onderzijde (ha, ha).
Natuurlijk mogen we het Guggenheim museum niet overslaan. Eerst fotograferen net als iedere andere toerist uitvoerig de buitenkant.



Als we naar binnen willen, blijkt dat er zo'n lange rij staat, dat we daar vanaf zien. Het is nog vroeg in de middag en het museum is tot 20 uur geopend. Daarom bezoeken we eerst het Museum de Belle Arts over de oude en nieuwe kunst. De oude kunst is niet zo aan ons besteed, maar de tijdelijke tentoonstelling over de hauture jurken van de jaren 50 vind ik wel bijzonder. Nooit geweten dat er een morning dress, lunch dress, evening dress, diner dress, enz. bestond. Voor elk moment van de dag moest je als hooggeplaatste dame een andere jurk aan.

Om half 6 gaan we richting het Guggenheim museum en kunnen nu bij de kassa zo doorlopen. Hier kijken we onze ogen uit. Er is een blijvende tentoonstelling van .Jeff Koons en Jean-Michel Basquiat. Ik kan dat moeilijk in woorden uitleggen, wat we allemaal gezien hebben. Zie op de website voor een impressie van de tentoonstellingen. Ook al ben je niet gecharmeerd van moderne kunst, "dit moet je toch wel gezien hebben", als je in Bilbao komt.

s'Avonds slenteren we door Siete Calles ( in de Casco Viejo - de oude wijk met tig kleine winkeltjes en eettentjes), maar ondanks de leuke entourage zijn we ronduit ontevreden over de kwaliteit van het eten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Is dat niet het straatje met al die tapasbars? Wilden wij toen ook wat eten, totdat Claudius van die dikke strontvliegen op de tapas zag landen... Hadden we meteen gegeten en gedronken, en zijn we maar afgetaaaid naar het nieuwe deel van de stad.
Maar het Guggenheim is geweldig!

Veel plezier daar nog!
Lfs van je zusje