donderdag 23 juli 2015

Crouesty (8 juli)

Voor een eventuele oversteek naar Spanje hebben we een volle brandstoftank nodig. Helaas heeft niet iedere haven een tankstation. In deze omgeving moeten we daarvoor naar Crouesty. Dat ligt net de Golf van Morbihan uit en dan bakboord uit (links af). We vertrekken met bewolkt, grijs en grauw weer. Ze zien regelmatig 30 knopen op de teller staan (7 Bft). Dit was niet voorspeld!
Na het tanken besluiten we in Crouesty te blijven. Nico voelt zich niet zo lekker en het weer is ook niet echt aanlokkelijk.

Crouesty heeft een gigantische jachthaven met alle denkbare faciliteiten. Kleinere motorboten staan geparkeerd op de kant in een stelling, letterlijk bovenop elkaar. Ze worden met een forklift van deze stelling afgehaald en met een botenlift in het water gelaten. Dit gaat zo de hele dag door. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog kranen, die grotere schepen in- en uit 't water halen. Een grote bedrijvigheid.

Aan de jachthaven ligt een boulevard, die weinig afwijkt van hetgeen er elders, bijvoorbeeld in Scheveningen, ligt. De Bretonse charme is hier ver te zoeken.
Desalniettemin slenteren we over de boulevard, kopen nog een visplankje (voor achter de boot) en proberen uit de wind een terrasje te vinden. Helaas hebben we beiden weinig tot geen kaas gegeten van vistechnieken, maar zodra we onze eerste tonijn hebben gevangen, zullen we daar zeker over berichten met foto (ha, ha ...).

Geen opmerkingen: