donderdag 23 juli 2015

Tripje binnenland

Inmiddels hebben we gelezen dat het mooiste stukje kustlijn met op de achtergrond het gebergte van de Pictos d"Europa westelijk van ons ligt. Maar we willen ook nog enkele plaatsen oosterlijk aandoen en onze tijd hier is beperkt.
En omdat we ook nog een mooie grot willen bezoeken, huren we voor 3 dagen een auto en gaan 't binnenland in. Tenminste dat was de bedoeling.

We bezoeken als eerste de grotten van El Saploa. Wat een prachtige tocht ondergronds. Behalve de gebruikelijke kleuren wit, rood en groen, zien we zelfs zwarte 'druipers' hangen. Natuurlijk staan er ook nog genoeg omhoog.

Na het bezoek rijdt de auto als vanzelf richting kust. In de pilot (vaargids) stond er een mooi fotootje van het volgende oostelijke havenplaatsje en omdat dit maar 25 km verderop is, besluiten we daar een hapje te gaan eten. Het wordt een uitgebreide fruit de mer schotel in San Vicente de la Barquera. Behalve een heerlijke maaltijd (waar we overigens de rest van de dag genoeg aan hadden), is het ook een schattig havendorpje, waarvan de helft van de haven droogvalt bij eb. Aan de overkant is een strandje en gelukkig heb ik op het allerlaatste moment nog een badpak ingepakt. Afdrogen doe ik met m'n spijkerjasje.
Omdat we geen afscheid kunnen nemen van dit dorpje en het water, boeken we een hotelletje op het uiterste puntje van de haven, zodat we een geweldig uitzicht hebben op het dorp, de haven en de zee.
s'Avonds is er een feest met een 3 uur durende optreden van een grote band met verschillende zangers, dansers, die werkelijk heel veel muziekstijlen ten gehore brengen. Helaas niet allemaal even zuiver, maar ach ... wat geeft het!

Geen opmerkingen: