dinsdag 7 juli 2015

Cultuur happen

Na anderhalve dag onthaasten begint het toch weer te kribbelen. We vertrekken van deze eilandengroep en varen in een paar uurtjes naar Lorient, een Franse zeilstad bij uitstek. Overigens valt het ons op dat de zeilsport in Frankrijk heel wat meer fans heeft dan wij in Nederland gewend zijn.
De aankomst bij Lorient is indrukwekkend, omdat de ingang aan stuurboordzijde gedomineerd wordt door een heel oude burcht
We bezoeken het museum complex City de la Voile Eric Taberly, genoemd naar de legendarische zeilheld Eric Taberly, die naam heeft gemaakt doordat hij in de vorige eeuw tig zeilwedstrijden rond de wereld gewonnen heeft. Ook voor niet zeilers is dit een zeer leuk, interactief museum. Museum 'nieuwe stijl', zeg maar. Echt een aanrader, als je in de buurt bent.
Omdat we vooroorlogse voorzieningen in de jachthaven aantreffen, vertrekken we de volgende dag naar de overkant, naar Port Louis, waar we het tegendeel ervaren. Plus een zeer vriendelijke ontvangst en een lieflijk Bretons dorpje. We bezoeken natuurlijk de burcht, waar ook weer 3 musea in gehuisvest zijn en nemen een duik in het water.

Geen opmerkingen: