donderdag 23 juli 2015

Samen fietsen

De Belgische dame van gisteravond had ons een fietstochtje rond het eiland aanbevolen. Nico kreunt nog wat, wel 29,8 km. "Nog geen 2 uur ... waar hebben we het over!", verzucht ik. Na een goede lunch stappen we op de fiets en gaan richting de kust. Het kustpad ziet er op het kaartje echt leuk uit, langs het oude fort en diverse kleine baaitjes. Al vrij snel komen we erachter dat het fietspad niet is zoals wij verwachten van een fietspad. Onverhard, vol met kuilen en stenen en soms zo smal dat de doornstruiken onze benen open halen. Ik moet toegeven dat we het rondje eiland niet in 2 uur gaan halen en misschien is een heel rondje ook wel niet zo'n goed idee voor vandaag (of morgen overigens ook niet, maar dat zeg ik er even niet bij).
We willen het oude fort bezoeken, La vieux chateau, maar op het bordje staat: Ouvrier tour les journees seul le samedi. Het is vandaag zaterdag!

Dan proberen we door de spijlers van het fort nog een kijkje naar binnen te doen en bekijken het uitvoerig van buiten.
 
Het vervolg van het fietstochtje wordt toch iets minder ambitieus, we halveren het eiland en nemen regelmatig een stop bij een klein baaitje.
 
 

Geen opmerkingen: