donderdag 23 juli 2015

? Hablas espagnol?

s'Morgens vroeg om 4 uur word ik wakker van het ankeralarm. Dit kan je instellen op de kaartplotter, zodat als je buiten een bepaalde limiet komt (buiten een reikwijdte) er een alarm afgaat. Als het anker niet houdt in de grond en gaat krabben (aan de haal gaat) en de boot zich dus verplaatst, word je door zo'n alarm hiervan op de hoogte gesteld. Helaas gaat het ook wel eens voor niets af, want ook nu stond er nog ruim 7 m water onder de kiel.
Ik ga buiten kijken en zien dat het nog steeds gezellig druk is, zonder dat we er last van hebben. Of we slapen goed.

Ook s'morgens zijn we onder de indruk van het uitzicht. Met de dingky (rubberen bijbootje) gaan we naar de luxe jachtclub, waar we uiterst vreindelijk worden geholpen, terwijl ze niets aan ons verdienen. De receptioniste legt ons uit waar we de VVV, bank, bakkerij en supermarkt kunnen vinden. En als we haar toevallig later tijdens haar lunchpauze in de stad tegenkomen, brengt ze ons naar een lokaal restaurantje.

s'Middags bezoeken we het Maritiem Museum, ditmaal met een mooi aquarium, oceanografie en de geschiedenis van de schelpvisserij. En dan is het weer hoogtijd voor een terrasje en s'avonds een pintox (tapas) restaurant. We vervelen ons echt niet!

Geen opmerkingen: