donderdag 23 juli 2015

Picos d'Europa

De volgende dag rijden we weer het binnenland in, nadat we nog even het oude kasteel van San Vicente hebben bekeken.


We rijden naar Fuente De, waar je met een kabelbaan zo'n 750 m omhoog kunt komen en van daaruit wandelingen in de bergen kan doen. Het is al te laat in de middag om nog een dagtocht aan te vangen. Morgen is er volgens de Nederlandse VVV info dame slecht weer voorspelt, maar dat kan boven in de bergen zomaar anders uitpakken. We twijfelen: nu wel of niet boven kijken? Na een ijsje besluiten we toch naar boven te gaan, een tochtje te maken naar de dichtstbijzijnde hut en dan weer terug met de kabelbaan. Als het ons goed bevalt, komen we morgen om 9 uur terug voor een serieuze dagtocht. In de kabelbaan schijnt het erg mooi geweest te zijn. Ik kan het niet beamen, want mijn blik was gericht op de rug van Nico en had twee handen nodig om hem zowel bij z'n schouders als bij zijn broekriem beet te houden. Ik heb nl. hoogtevrees en dat ik in zo'n gondel ben gegaan is al een hele overwinning opzich.

We wandelen anderhalf uur door het ruige landschap. Onderweg komen nog een aantal grote runderen tegen, die midden op het pad blijven staan. Ik ben ook niet zo'n dierenheld en heb weer Nico's steun hard nodig om vooral door te lopen.

Eigenlijk is het de bedoeling om in het historische stadje Potes een hotelletje te zoeken. Maar het is er zo ontzettend druk, dat we er van af zien. En automatisch rijden we richting kust. Het is maar 1,5 uur rijden en door dit mooie landschap ben je er zo.We overnachten in Llanes: lekker lobster gegeten aan de haven, maar stadje zelf is ook weer erg toeristisch.

Geen opmerkingen: