maandag 1 augustus 2016

Aahhhh's ..... (23 t/m 27 juli)

Het Vanernmeer is een van de grootste meren van Europa: 153 km lang, 72 km breed, 6 keer zo groot als het IJsselmeer en 44 mt boven de zeespiegel.
Het is zoet water en de bodem is of rotsachtig of dikke (kleef) klei. De water temperatuur verschilt enorm; op een zeer warme dag was het 21 tot 23 grd, maar na een fikse bui kan het zomaar nog maar 12,74 grd zijn (brrr ...).
Van de plaatselijke watersportwinkel verkoper hebben we aardig wat aanbevolen ankerplekjes gekregen, tezamen met de Zweedse Hamnguiden 9 (mooi geïllustreerde havengids met wel 300 anker/havenplaatsjes) is het haast een onmogelijke opgaven om daar de crème-de-la-creme uit te halen. Er is zoveel moois te zien!


Vanuit Matskamman varen we dwars door het betonde scherengebied van Ekens Skargard. We varen op de motor langs prachtige eilandjes, zeer smalle doorvaartjes en zijn sprakeloos. We blijven foto's en filmpjes schieten. De rit duurt bijna anderhalf uur en al die tijd sta ik op het voordek te genieten.



De finish is de aanloop van het slot Lacko. Hoewel het op zaterdagavond voor Zweedse begrippen druk is, is er nog net een plaatsje vrij. Weer zo'n aardige Zweedse jongen helpt ons bij het aanleggen in het nauwe haventje.





Geen opmerkingen: