zaterdag 13 augustus 2016

Op weg naar Stockholm

Het stond op ons verlanglijstje, maar we wisten niet of het realistisch was om Stockholm aan te doen. Vanaf Mem zijn er meerdere routes, die tussen de 80 en 120 mijl uitkomen. Na enig gepuzzel (ïs de brug bij Sodertalig nu wel of geen vaste brug?") nemen we de kortste route, nadat we bij Mem afscheid hebben genomen van het Gotakanaal, door het inleveren van de sticker op het achterstag, die het bewijs was dat we betaald hadden.
s'Avonds zoeken we een zeer beschut baaitje op (eiland Ringson, baaitje Vasterfjarden) waar het druk is; wel 13 schepen liggen hier voor anker. In de wetenschap dat de meeste Zweedse jachten een vuilwatertank hebben (en hopelijk geld dat ook voor die jachten, die er nu liggen) neem ik nog een duik voor de broodnodige beweging en opfrissing.

Eindelijk vinden we ook een radiozender, waar er muziek gedraaid wordt. Zolang we in Zweden zijn (bijna 3 wk) hebben we al heel wat afgezocht op de FM band. Wat zijn ze hier toch dol op 'diepte interviews'. Na ieder plaatje wordt er zeker 20 min gesproken en daarom hoor je gemiddeld zo'n 3 tot 5 plaatjes per uur.

De volgende morgen vertrekken we in de vroegte om in de namiddag in Stockholm te kunnen zijn. Door wachttijden bij bruggen en sluizen dat het voornemen niet helemaal; om 21.00 uur liggen we vast en lopen om 21.30 uur door de stad.

Geen opmerkingen: