vrijdag 14 augustus 2015

Eilandhoppen: Ile de Re, Ile de Yeu, Houat, Ile de Groix en Hoedic

Op onze geplande weg naar huis, staan nog een flink aantal plaatsen, die we willen bezoeken. Omdat we gek zijn op eilanden en omdat die eilanden zo mooi op een rijtje liggen, is het een bijna logische keuze. Eigenlijk willen we niet dezelfde plaatsen als de heenreis aandoen, maar vaak ontkomen we er niet aan.

Ile Houat en Hoëdic zijn 2 miniscule eilandjes bij het schiereiland Ouiberon. Rond de eilandjes zijn diverse ankerbaaitjes bij mooie zandstranden. Ze zijn vooral bij de Fransen zeer populair en wij 'sluiten' aan in de rij. Behalve het prachtige uitzicht, zien we weinig van de eilandjes. Beide keren komen we s'avonds rond 21 uur aan en moeten de volgende dag weer vertrekken. Weer een reden om vooral nog een keer terug te komen :)

Ile de Groix was eigenlijk niet de geplande reisbestemming. Onderweg naar Concarneau (vanaf Houat) hebben we prima zeilweer, maar precies op de kop. We moeten dus of kruizen of op de motor verder. We kiezen voor het eerste. Na 4 uur zeilen hebben we ruim 20 mijl op het log staan, maar in onze koersrichting slechts 4 mijl. Natuurlijk moeten ze de eindbestemming bijschaven en lopen we s'avonds Ile de Groix binnen. De 2 havens zijn overvol en ook wij worden weggestuurd. Daarom ankeren we wederom bij een mooi strandje en beloven elkaar dat we de volgende keer dit eiland wel met een bezoek gaan vereren.

Geen opmerkingen: