zondag 2 augustus 2015

San Sebastiaan

San Sebastiaan is gelegen rond een baai, la concha geheten. Bijna rond de gehele baai is er strand en een brede boulevard met aparte fietsstrook. De hele dag en nacht is het hier een drukte van belang. Ook diverse 'kunstenaars' laten hun werken zien en willen graag verkopen.
Het centrum ligt dichtbij de boulevard. Het bestaat uit het oude stadsgedeelte, wat haast nog mooier is dan alle kleine winkeltje en tapasbarretjes. s'Avonds is het hier toch toeven, er wordt gewandeld, gedronken aan de voet van de St Maria kathedraal en vooral veel gekeken.

Ook wij doen eigenlijk niets anders dan lekker wandelen, fietsen en flaneren. Even kan ik het niet laten en ben toch de Desigual winkel binnengelopen. Er stond immers met grote letters REBAJAS op de ramen. Ik haal er inderdaad een schitterend jurkje en een zomertruitje uit de rekken. Natuurlijk loop ik s'avonds met het jurkje door de mooie straatjes.
We komen er niet aan toe om het aquarium of musea te bezoeken, maar missen het ook niet. En voor het eerst sinds ons verblijf in Spanje horen we verdacht veel Nederlands om ons heen.

Na 2 nachten verlaten we deze mooie stad en weten bijna zeker dat we er gaan terugkomen (dan wel hopelijk zonder dit arrogante jachtclub ;)

Geen opmerkingen: