zondag 2 augustus 2015

Hendaye

Als we de rivier Bidasoa opvaren, die de grens vormt tussen Frankrijk en Spanje, zien we gelijk waar we het gisteravond over gehad hebben. Aan SB (rechts) Fuenterabia (Spaans) met een kleine marina vol met kleine visserbootjes, hoge rood/gele huizen en een wat 'slordig' straatbeeld. Er is hier duidelijk geen planoloog aan te pas gekomen. Aan BB (links) ligt Hendaye: een grote marina vol met zeiljachten, bijna geheel omsloten door kunstmatig aangeplante palmbomen. Er naast liggen diverse toelevingsbedrijven, een statig havenkantoor en luide discogeluiden uit juke boxen voor entertainment aan jongelui. Verder een vakantiepark met villa's in allemaal dezelfde bouwstijl (saai!). Misschien zijn hier wel teveel planologen bij betrokken geweest ;))
In de namiddag slenteren in de motregen over de boulevard van Hendaye en nemen een kopje thee en koffie bij een strandtent. We schikken ons rot van de prijs: 1 kopje thee voor E 3,60.

s'Avonds kunnen we het niet laten en gaan met het gammele pontje naar de overkant. We slenteren door de mooie straatjes, vol oude keien en hoge huizen. We sluiten af in stijl: paella met een fles Rioja.

Geen opmerkingen: