zondag 2 augustus 2015

"Verveel je je al?"

Nico krijgt een emailtje van een collega met de vraag of hij zich al verveelt. Mogelijk denken nog meer vrienden en kennissen ditzelfde. Ik weet overigens niet hoe hij dit heeft bedoelt: qua werk, of teveel vrije tijd (strand liggen) of misschien wel het gezelschap van z'n vrouw ;)

Nee, vervelen doen we ons geen moment. We hebben ons vervoermiddel bij ons en hebben zoveel mogelijkheden om op de mooie plekjes te komen. We gaan van stadje naar stadje.We zitten echt in een geweldig gebied, zoveel natuur- en cultuurschoon te zien. Het weer is geweldig. De mensen, die we vaak min of meer toevallig ontmoeten, zijn ook allemaal in vakantiestemming, waardoor het heel makkelijk is om contacten te leggen en al snel tot leuke gesprekken te komen in een soms allegaartje van talen. Er wordt overal heel veel georganiseerd: gratis muziekfestivals en straat theater.
Vooral in Spanje zie je dat men op straat 'leeft'. Bij diverse barretjes, vaak niet meer dan een standje, komen hele families met kinderen samen en wordt er op volop gekletst en gedronken, terwijl de kinderen tot laat heerlijk op straat ouderwetse straatspelletjes met elkaar doen (ballen, tikkertje, elastieken en krijten). De sfeer is zo gemoedelijk, echt prachtig om te zien.

Daarnaast heb je met een zeilschip krijg je doorgaans geen kans om je te verlegen. Er zijn bijna altijd wel dingen, die onderhoud nodig hebben of verbetering/reparatie behoeven.
Op zee heb je immers geen Gamma om de hoek en ook geen installateur of monteur, die je even inhuurt. En juist door de krachten, die veel groter zijn dan op het land, heeft het materiaal meer te lijden en is dus eerder kapot, ondanks alle high tech materiaal van tegenwoordig.
Daarbij komen de gebreken regelmatig naar voren als het niet gelegen komt.
In deze vakantie heeft Nico buiten het normale onderhoud (bvb motor nakijken) al diverse reparaties moeten uitvoeren: vastgelopen kraanlijn in de giek (2 keer erin en eruit), lekke luiken, kapotte navigatieverlichting aan de preekstoel (rode en groene boordlicht aan de voorzijde - die hij bij de eerste oversteek op zee heeft geprobeerd te repareren). verstopte afvoer van de rechter afwasbak en een overloper van de linker afwasbakslang, kapotte binnenverlichting, kapotte stuurautomaat, doorgebrande accu en nog meer enkele van deze klusjes, die hij maakt (of al gerepareerd heeft) buiten mijn zicht.
Kortom het mag best eens gezegd en geschreven worden  .... ik ben ontzettend blij (en gelukkig) met mijn handige technisch mannetje.

Geen opmerkingen: