woensdag 5 augustus 2015

La Rochelle

Voor de Frankrijk kenner behoeft La Rochelle geen introductie. Een stad met heel veel historie rondom 3 jachthaventjes. Het centrum begint met 2 toegangstorens, die als enorme schaakstukken de binnenhavens, Le Vieux Bassins beschermen.

De binnenstad zit vol met terrassen en historische gebouwen. Er is zoveel te zien en te doen dat er in de pilots verwezen wordt naar eigen initiatief en keuze via de Bureau de Tourist. Wij houden vooral een rustdagje: doen wat opruim- en poetswerk en bezoeken un laverie. In Nederland is de wasserette allang uit het straatbeeld verdwenen, terwijl hier in Frankrijk hele volksstammen er gebruik van maken. Gezellig met z'n allen naar draaiende trommels kijken of zoals ik eerder had een zeer geanimeerd gesprek met een Duitse jongeman, die voor een talencursus in Frankrijk was. En met mij Engels sprak ;)
's Maandagmorgens bezoeken we het Aquarium met enige tegenzin van mijn kant; "Heb al genoeg vissen in bakken gezien deze vakantie" en gekscherend "Ik zie een visje toch het liefst op mijn bord liggen", maar dit was geheel onterecht. Dit aquarium heeft behalve een Noord Atlantische biotoop ook nog veel meer in zijn 'collectie': 12.000 sea creatures in 78 aquaria o.a. Caribische Zee, Polynesische Zee en Great Barrier Rif. Het steekt echt ver boven de andere aquaria, die we tot nu toe gezien hebben. Mede door de opzet, mooie kleur- en licht intensiteiten en de goede info per koptelefoon (niet te langdradig).
Enigste minpuntje was ons uitgekozen tijdstip. Het aquarium liep vol met jonge gezinnen, vooral veel kindjes tot 3/4 jr oud. Daar mag/kan je niet van verwachten dat zij 3 uur rustig door een aquarium heel lopen!


Geen opmerkingen: